Is het mogelijk om rouge te kopen?

Sofia van der Laan

"Natuurlijk is er een internet shopping site, maar de meeste mensen hebben geen bankrekening, dus je moet een creditcard en een cheque te gebruiken en soms kun je niet online kopen."

Rouge, of rouge in het Nederlands, is een donkerbruin, zwaar materiaal dat wordt gebruikt om schoenen en laarzen te polijsten. Ook Lippenstift Zonder Schadelijke Stoffen zal een poging zijn. Het leer dat wordt gebruikt om rouge te maken varieert veel van materiaal tot materiaal, maar een goede vuistregel is dat alle leersoorten in Europa donkerbruin zijn, terwijl de Verenigde Staten meestal lichter van kleur zijn. Een goede rouge is zacht aanvoelt, licht rubberachtig, en heeft een mooie, donkerbruine patina, die de laarzen en schoenen een ouderwetse uitstraling geeft. Het is ook vrij moeilijk om rouge online te kopen, maar als je in een markt waar dat het geval is, moet u misschien een rouge bezorgservice gebruiken om de laarzen die u wilt ophalen.

Voor de goede orde, rouge in het Verenigd Koninkrijk is beter bekend als "bouquet rouge". Je moet nooit online rouge kopen, want je krijgt rouge geleverd aan u in een doos met een briefje van de verkoper dat zegt dat de doos is aangekomen.

Om rouge in de VS te kopen, moet je bereid zijn om een toeslag te betalen. De online retailers verkopen rouge per gram, en de toeslag is 20 cent. Als u wilt een echte koopje te krijgen, u contant betalen voor uw laarzen en schoenen en vervolgens de aankoop van rouge. Zo gebruik je rouge. Voor degenen onder u die niet weten, rouge is een donker, bruin, en soms licht zwart gekleurd, synthetisch materiaal. Het is vergelijkbaar met een rubber, maar niet precies, en is niet erg vergelijkbaar met rubber in de zin dat het niet uit elkaar komen. Het is ook erg zwaar. Het is gemaakt door chemische ingenieurs in Duitsland, maar sommige mensen noemen het "Rouge" en andere mensen zeggen dat het "rubber." Sommige mensen geven de voorkeur omdat het moeilijk is, maar ik vind het leuk omdat het moeilijk en flexibel is. Het wordt meestal verkocht in "bulk." Hier is een kleine side-by-side vergelijking van de twee. De foto aan de linkerkant is mijn leren laarzen. Aan de rechterkant is een tas gemaakt van rouge. Het heeft een zeer mooie korrel, maar het is ook een beetje dik. Dit is precies wat dit product onderscheidt van andere items zoals rouge. Het heet een "boot leer," want het is meer dan alleen een mooie, zware lederen laars. En het is een echte "Bag of Rouge." De tas is gemaakt van rouge (en enkele natuurlijke materialen). De foto's aan de rechterkant zijn van het oorspronkelijke ontwerp, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift, Rouge in 1997. Ik weet niet hoeveel tassen ik toen van rouge heb gemaakt. Het was niet alsof ik had geen speciale vaardigheden of kennis. Het idee was niet om een stelletje "Bags of Rouge" te maken, maar een paar.