Over Sofia van

Sofia van der Laan

In 2009 werd ik geïnterviewd door een krant in Duitsland. Ze wilden weten over mijn blog. De reden dat ze me vroegen was vanwege een artikel dat ik schreef voor een Duits modeblad en ik noemde daarin dat ik een feministe ben en dat ik mannenkleding beklemmend vind. Ik ben geen feministe. Ik vind het seksisme en de objectivering van vrouwen in mannenkleding in het algemeen echt vervelend. Ik heb altijd al een beetje een purist als het gaat om kleding en ik hou van het dragen van dingen die gemakkelijk zijn op de ogen en die er goed uitzien op mijn lichaam.

Een vriend van mij, die is een zeer slimme en zeer mooie persoon, die is ook zeer politiek en zeer goed gekleed, zei: "Je hoeft niet om dat te dragen. Mensen zullen je uitlachen, zelfs als je ze aan het lachen maakt.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat er veel mensen zijn die niet willen of weten wat rouge is, dus hier gaan we.

Dit is een echt voorbeeld van het woord 'rouge'. Dit gebeurde op een feestje voor een vriend. Ze bespraken welke woorden hij zou moeten gebruiken om de scène van zijn vriendin in de kamer te beschrijven met een man die ze net hadden ontmoet. Hij zei "rouge" en ik dacht: "Oh, ik zie het. Dus dat is wat het is" en ik keek rond naar alle andere mensen aan de tafel en dacht: "Dat is wat het is. Wat bedoelt hij nog meer met 'rouge'? Mijn vrienden hebben me verteld dat hij dat woord niet gebruikt, maar misschien wel? Nou, als hij dat niet doet, zou dat prima zijn met mij, en er zijn veel manieren om het te beschrijven zonder het te gebruiken.

Op sociale media vind je mij als 'rougetestcentraal' in een heleboel verschillende accounts. Je me ook vinden op Google Plus en Tumblr.

Ik ben de auteur van de blog: Rouge in een notendop. Deze blog is een beetje een experiment om te proberen een manier te vinden om rond het algemene gebrek aan informatie over hoe het is om een make-up artiest te vinden. Een paar jaar geleden begon ik na te denken over hoe het zou zijn om naar de make-up balie te gaan en een volledig natuurlijk, natuurlijk uitziend schoonheidsproduct te kopen. Ik heb altijd van lipproducten gehouden, dus toen mijn vriend en ik bij een make-up balie in Amsterdam zaten vroegen we de man achter de toonbank wat hij het beste lipproduct vond om te kopen voor een lipproduct. Hij antwoordde met een lijst van drie producten die hij aanbevolen, maar voordat we konden een van de producten te kopen, nam hij de lijst en zei: Je niet kopen een van die op de teller. Ik was geschokt, en vertelde mijn vriend dat ik een make-up artiest, en als hij kon verkopen ons een lip product te gebruiken op onze lippen, ik ging proberen om het te laten werken!

Ik besloot om de uitdaging serieus te nemen, en begon te schrijven op de blog en post in een paar verschillende sociale media-accounts.

Mijn passie

Mijn passie is een mix van herenverzorging en design. Ik ben ook een make-up verslaafde en een grote fan van eyeliner.

Ik ben ook de blogger van de populaire website 'Rouge'. Deze site is gewijd aan de schoonheid van het mannelijke, vooral de mannen verzorging. Ik hoop dat je geniet van mijn blog zo veel als ik. Ik woon in Nederland met mijn twee dochters. Ik werk fulltime als webontwikkelaar voor een Nederlands bedrijf. Ik geniet ervan om buiten te zijn en thuis te zijn met mijn familie. Mijn hobby's zijn voetballen en kijken naar het WK in mijn vrije tijd. Ik ben geen ondernemer van beroep, maar ik heb een zeer sterke passie voor mijn kunst. Mijn kunstwerk is getoond en gepubliceerd in verschillende kunstboeken en tijdschriften. Ik ben geïnteresseerd in kunst, kunst maken en fotografie. Ik hou van tekenen, en ik hou van schilderen. Ik werk sinds 2005 als modefotograaf en sinds 2008 werk ik als ontwerper en stylist en combineer ik mijn beide passies.